Sofradan yumurta da kalkıyor!

Kahvaltıların olmazsa olmazı arasında yer alan yumurta fiyatları gün geçtikçe artıyor. Markalar arasındaki fahiş fiyatlar vatandaşı etiket avına çıkardı.

Sofradan yumurta da kalkıyor!

Ülke genelinde bir ayda yumurta fiyatları nerdeyse her hafta yükselip durdu. Bu durum haliyle Malatya’ya da yansıdı. Peki, yumurta fiyatları neden yükseliyor? Gelin hep beraber bakalım…

VATANDAŞ FİYAT AVINA ÇIKIYOR!

Birbirinden farklı 3 ayrı marketin fiyatları, tüketicileri resmen etiket avına çıkartıyor. Temel besin maddeleri arasında yer alan ve uzmanların her gün tüketilmesi gerektiğini belirttiği yumurtanın rengi ve büyüklüğü arttıkça fiyatı da yükseliyor.

TERCİHİLER UCUZ OLANDAN YANA

Vatandaşın ucuz bulduğu için yoğun olarak tercih ettiği beyaz yumurtanın fiyatı Malatya’da birbiriyle karşılaştırılan 3 zincir markette en yüksek 115 TL’den satışa sunulurken en düşük olarak da 84 TL 75 kuruştan rafa konuluyor. 15’li beyaz yumurtanın fiyatı ise 64 TL olarak bu hafta vatandaşın tüketimine sunuluyor. Tabi, bu fiyatlar markadan markaya da değişiklik gösteriyor.

PEKİ, YUMURTA FİYATLARINI BU KADAR YÜKSELTEN NE?

Yurt genelinde yumurta fiyatlarında yükselişin olduğunu kaydeden tavukçular bu durumun aracılardan kaynaklandığını belirtiyor. Asgari ücretin yükselmesi, yem fiyatları ve işçiliklerin artmasının fiyatlara yansıdığını belirten tavukçular asıl yükselişin sebebini aracılara bağlıyor.

Kente genelinde köy yumurtasının tanesi ise 5 TL’den satışa sunuluyor. Tabi, bu fiyat da yine marketlere göre değişiklik gösteriyor.