Son Dakika: KYK Ek Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Son dakika! Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK ek yurt başvuru sonuçlarını duyurdu! Üniversitelere ek kontenjan ve özel yetenekle yerleşen öğrencilerin, yüksek lisans ve doktora adaylarının yurt sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı.

Son Dakika: KYK Ek Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversitelere ek kontenjan ve özel yetenekle yerleşen, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor.

KYK EK YURT SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

KYK ek yurt başvuru sonuçlarına ulaşmak için aşağıdaki linki kullanarak sorgulama ekranına gidebilirsiniz:

KYK EK YURT SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Son Dakika: KYK Ek Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı!

KYK EK YURT KAYIT TARİHLERİ

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerini 13 Ekim Pazar günü saat 23.00'e kadar e-Devlet üzerinden tamamlamaları gerekiyor. Kayıt için ilk ücretin ödenmesi ve e-Devlet'te yer alan taahhütnamenin onaylanması şartı bulunuyor.

YEDEK SIRASI BEKLEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Yedek sırası bekleyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam ediyor. Yurtlara yerleşmek isteyen öğrencilerin her hafta güncellenen yedek sıralarını takip etmeleri önem arz ediyor. Ayrıca, kayıt işlemlerinde sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472) üzerinden yardım talep edebilirler.

Son Dakika: KYK Ek Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Bu gelişmelerle birlikte KYK yurtlarına yerleşmek isteyen öğrenciler için süreç devam ediyor.