SON DAKİKA! ÜNİVERSİTELER YAZA KADAR TATİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde açıklama yaptığı sırada üniversitelerin de yıl sonuna kadar tatil olduğunu, eğitimin uzaktan yapılacağını söyledi

SON DAKİKA! ÜNİVERSİTELER YAZA KADAR TATİL

Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde açıklama yaptı. Erdoğan, deprem felaketinde ölü sayısının şu ana kadar 21 bin 43 olduğunu söyledi. Erdoğan, üniversitelerin yıl sonuna kadar tatil olduğunu ve uzaktan eğitim olacağını söyledi.

Erdoğan, "Üniversitelerimizin tamamının kredi kurtlar kurumuna ait yurtlarını bu işler için kullanacağız. Zira yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz Tamamen uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler. Üniversitelerimizi bu noktada tatil ederek kredi kurtlar kurumu yurtlarını inşallah misafirhane gibi kullanacağız. Osmaniye'deydim 2 bin 200 kişilik yurt binası pırıl pırıl. Osmaniye'deki bütün depremzedelerimizi o yurtta ağırladılar. Yeme içme her şey orada ve ben oradaki vatandaşlarımızın mutluluğuna şahit oldum. Burada da 6 bin 663 kapasite var. Buradaki yurtlarımıza da almaya başlayıp böylece çadırlardan da buralara transfer etmiş olacağız. Diğer illerimize gitmek isteyen depremzedeler de bir plan dahilinde oteller, yurtlar, kamu misafirhanelerine yerleştiriliyor. Konteynır kentler dışında ev kiralamayı tercih edecek vatandaşlarımıza taşınma ve kira yardımına başlıyoruz. THY deprem bölgesin giden ekipler, oralardan gelmek östeyen vatandaşlarımızın intikallerini ücretsiz gerçekleştiriyor. Deprem bölgesinde ikamet eden, o illerin nüfusuna kayıtlı 13 bin üzerine yükümlü askerimizin Mart, Nisan celpleri Mayısa ertelenmiştir" dedi.