TOKİ kuraları 17 Şubat’ta çekilecek

Malatya’da, depremzedeler için TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarının ilk teslimatı için kuraların 17 Şubat’ta çekileceği bildirildi.

TOKİ kuraları 17 Şubat’ta çekilecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da TOKİ tarafından deprem konutları yapılıyor.

Depremler sonrasında kentte 6 bin 643 binanın yıkılırken, 35 bin 907 bina ağır hasar aldı. Orta hasarlı bina sayısı 2 bin 525 olarak tespit edilirken, yıkımı tamamlanan bina sayısı ise 29 bini aştı.

Depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da, TOKİ tarafından 14 bin 636 konutun ihale edilirken, bunun 5 bin 140'ı hazır hale geldi. Bu konutlar çekilecek kura ile hak sahiplerine teslim edilecek. Ayrıca, ihale edilen 7 bin 542 kırsal köy konutun bir kısmının da mart ayı itibarıyla teslim edilmesi planlanıyor.

Malatya’da daha önce 1 Şubat’ta kura çekiminin yapılması beklenirken, kura çekimi ileri bir tarihe ertelenmişti. AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, kura çekiminin 17 Şubat’ta yapılacağını açıkladı.Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve AFAD Başkanımız Okay Memiş ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti.

Milletvekili Babacan, merakla beklenen TOKİ kuralarının tarihi ile ilgili şu bilgileri paylaştı:“Malatya'daki TOKİ'lerin ilk teslimatı için ilk kuralar 17 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Ardından da 1-2 ay arayla, yeni evler bittikçe, bekletilmeden yeni kuralar çekilip evlerin teslimatları yapılacak. Ve süreç, bütün TOKİ evleri hak sahibi tüm vatandaşlarımıza teslim edilinceye dek bu şekilde yürütülecek.”