Türkiye gruptan nasıl çıkar?

EURO 2024'te ikinci maçında Portekiz’e 3-0 mağlup olan Türkiye’nin Çekya ile oynayacağı karşılaşma öncesi gruptan nasıl çıkacağı araştırılıyor.

Türkiye gruptan nasıl çıkar?

Portekiz'e 3-0 mağlup olarak son 16 şansını son maça bırakan Türkiye, F Grubu'nda 26 Haziran Çarşamba günü 22.00'da Çekya ile kritik bir maç oynayacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna kalmaya hak kazanacak. Takımların en iyi üçüncüler arasına girerek son 16 turuna girme şansları bulunuyor.

Grup’ta şu ana kadar oynadığı 2 maçta 1 galibiyet, 1’de mağlubiyet yaşayan Türkiye gruptan nasıl çıkar? Türkiye'nin gruptan çıkarak son 16 turuna kalma ihtimalleri şöyle:

Türkiye, Çekya mücadelesini kazandığı takdirde grup ikincisi olarak son 16 turuna yazdıracak. Beraberlik durumunda A Milli Takım puanını 4'e yükseltecek ve Portekiz'in Gürcistan'a kaybetmemesi durumunda grubu ikinci bitirecek.

Çekya mağlubiyeti durumunda ise en iyi grup üçüncü olmak için diğer gruplarda oynanan maçların sonuçlarını bekleyecek.

A Milli Futbol Takımı'nın Çekya'ya mağlup olması ve Gürcistan'ın da Portekiz maçında puan kaybetmesi durumunda ise yine üçüncülük hesapları yapacak.

Çekya ve Gürcistan'ın son maçları kazanması durumunda ise A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'te grubunu sonuncu bitirecek ve turnuvadan elenecek.

EURO 2024’te gruplarda iki veya daha fazla takımın puan eşitliği durumunda öncelikli olarak takımların kendi arasında oynadıkları maçlardaki puanlarına bakılıyor. Eşitliğin devam etmesi durumunda takımların kendi arasında oynadıkları maçlardaki gol farkı baz alınıyor.

Grup’ta oynanan ikinci maçlar sonunda iki maçını da kazanan Portekiz 6 puanla lider durumda bulunuyor. Turkiye 3 puanla ikinci sırada yer alırken, Gürcistan ve Çekya’nın 1’er puanları var.