Twitter X çöktü mü?

Sosyal medyada yaşanan büyük aksaklıklar kullanıcıları tedirgin ediyor. BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi. Peki Twitter X açık mı, kapalı mı, erişim engeli var mı? Twitter X çöktü mü?

Twitter X çöktü mü?

Sosyal medya kullanıcıları, sabah saatlerinden itibaren Twitter X ve Instagram platformlarında yaşanan sorunlarla karşı karşıya kaldı. Birçok kişi, Twitter X’in kapalı olup olmadığını ve erişim engeli olup olmadığını sorgularken, Instagram'da da benzer bir erişim sıkıntısı yaşandığı bildiriliyor. Kullanıcılar, bu aksaklıkların ne zaman düzeleceğini ve sosyal medya hesaplarına nasıl geri döneceklerini merakla bekliyor. Twitter X ve Instagram'daki son durumla ilgili detaylar ise hala belirsizliğini koruyor.

Twitter X ile ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanan bir karar bulunamadı. Twitter’a giriş yapmakta sorun yaşayan kullanıcılar ilk olarak ağ bağlantısını kontrol etmelidir. Ardından telefonlarının mobil marketlerinden uygulamanın güncel olup olmadığına bakılabilir.

TWİTTER X KAPANACAK MI?

Uygulamanın son sürümü telefona kurulup tekrar deneyiniz. Sorun çözülmediği takdirde masaüstü veya diğer seçenekler ile giriş yapabilirsiniz.

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram'a erişim engeli getirildi. Karar BTK'nın site bilgileri sorulama sayfasında yer aldı.

Twitter X çöktü mü?

Sosyal medya uygulaması Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla erişim engeli getirildi. İlgili karar BTK'nın site bilgileri sorulama sayfasında yer aldı.

KARARIN NEDENİ HAKKINDA HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

BTK tarafından yapılan açıklamada "instagram.com, 02/08/ 2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişme engellenmiştir" denildi.

Erişim engelinin neden yapıldığına ve ne kadar süreceğine ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan 31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Hamas lideri İsmail Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagram'ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, "Ayrıca, Haniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerine yer vermişti.

RE'SEN YETKİ KULLANILDI

Öte yandan, CNBC-e tarafından edinilen bilgiye göre, BTK Instagram'ı erişime engellerken re'sen kapatma yetkisini kullandı.

BTK'nın, Filistin ve İsmail Haniye suikastı sonrası paylaşımlara getirilen engeller nedeniyle bu kararı aldığı belirtiliyor. Re'sen kapatma kararlarında 24-48 saat arasında mahkeme kararı alınması gerekiyor. Mahkemeden ilgili kararın bugün alınması bekleniyor.