UTKU GÜMRÜKÇÜ ZORDA

CHP'nin parti içi seçimleri geçen hafta kongre hazırlığına başladı. Bu süreç içinde en çok belli ki Utku Gümrükçü zorda. 2019'da kendisine güçlü destek veren birçok aktör bu seçimde kendisine muhalif olan mavi listede yer alıyor. Durum böyle olunca  Utku Gümrükçü bu durumu lehine çevirmek için kamu gücünü kullanarak 80 kişiyi işe aldığı idda ediliyor.

UTKU GÜMRÜKÇÜ ZORDA

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün mahalle delege seçimlerinden güçlü çıkmak için en çok delegenin olduğu Ataşehir mahallesi ve diğer mahallelerde 80 kişiyi işe aldığı öne sürüldü. Delegelerin söz konusu olaydan rahatsız olduğu ve Başkan Gümrükçü’nün parti içi yarışta kamu gücünü kullanmasına tepki gösterdikleri aktarıldı. 

CHP İzmir İl Örgütü’nde hareketli geçen mahalle delege seçimleri ise yine belediyelerin müdahalesine sahne oldu. Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Utku Gümrükçü’nün, daha önce verdiği sözlerde durmafığı, üye bazında büyük tepki topladığı, ilçe kongresinde oy kullanacak delegelerin belirlendiği mahalle delege seçimlerinden güçlü çıkmak amacıyla işçi alımı yaptığı iddia ediliyor.
                
BASKI İDDİASI DA VAR

Öte yandan Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık’ı darp ettiği iddiasıyla CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından tedbirli ihracı istenen Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Ali Rıza Koçer’in de sürece müdahil olduğu öne sürüldü. Koçer’in disiplin süreci devam ederken parti içi konulara dahil olmasının delegeler tarafından rahatsızlık uyandırdığı aktarıldı. Başkan Gümrükçü ve Koçer ile ilgili, ‘Seçimde sahaya inmediler, delege seçimlerine kamu gücüyle müdahale ediyorlar, ev ev geziyorlar’ minvalinde eleştiriler olduğu, mevcut işçilere de baskı yaptıkları ileri sürüldü. 
        
ASLANOĞLU VE POLAT NE YAPACAK

Başkan Gümrükçü’nün sürece müdahalesi, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın belediye başkanlarının kamu gücünü kullanarak kongrelere müdahil olması konusundaki açıklamalarını akla getirdi. İl Başkanı Aslanoğlu, kamu kaynağını kullanarak seçimlere müdahil olunması halinde parti içi disiplin mekanizmasının çalıştırılacağına işaret ederken, Milletvekili Polat ise, böyle bir durumda belediye başkanlarının karşısında kendisini bulacaklarını dile getirmişti. Aslanoğlu ve Polat’ın konuyla ilgili nasıl bir yol izleyecekleri merak konusu oldu.