Yargıtay-AYM krizine bir yorum da Adalet Bakanı'ndan geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan krize ilişkin, "Yüksek mahkemeler arasında astlık üstlük ilişkisi yok. Anayasada değişiklik yapmadan sorunu kalıcı çözemeyiz" ifadelerini kullandı.

Yargıtay-AYM krizine bir yorum da Adalet Bakanı'ndan geldi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ve AYM'nin Can Atalay kararını tanımaması sonrası konuya ilişkin bir açıklama da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Tunç, krizin çözümü için yeni anayasayı işaret etti.

Yargı Teşkilatı Toplantısı'nda yaptığı konuşmada AYM ile Yargıtay arasında yaşanan polemiğe değinen Bakan Tunç, "Sorunun çözümü yeni anayasadır. Yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğu açıktır. Bunun da anayasa değişikliği ile mümkün olduğunu biliyoruz. Anayasada değişiklik yapmadan sorunu kalıcı çözemeyiz. TBMM'de grubu bulunan tüm partilerimizi artık bu sorun karşısında duyarlı olacağına inanıyorum" dedi."

CHP'nin eylemine tepki

CHP'li vekillerin Yargıtay'ın AYM hamlesine tepki olarak TBMM'de eylem başlatmasını eleştiren Tunç, "TBMM'de oturma eylemine değil çalışma eylemine ihtiyacımız var. Bu sorunun çözümünde hakem konumunda olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakışıksız ifadeler kullanmak kabul edilemez. Hukuk devletinde sorunlar hukuk içerisinde çözülür. Birileri tarafından konu farklı yere çekiliyorsa kasıt vardır. Bu mesele hukuk içerisinde çözülecektir. Hiç kimsenin yargı kurumlarına yıpratmasına izin veremeyiz" ifadelerini kullandı.