Yeşilyurt, Gündüzbey, Konak… Yerinde Mi Dönüşecek Yoksa Taşınacak Mı? İşte Cevabı…

Malatya’da yerinde dönüşüme eklenen son yerleri Başkan Gürkan açıkladı. Maraş depremlerinden ciddi manada etkilenen Malatya’da başta zemin olmak üzere uygun yerlerde yerinde dönüşümün yapılacağı kaydedilirken Yeşilyurt, Gündüzbey, Barguzu, Çarmuzu, Konak, Yakınca’nın akıbeti de bir nevi belli oldu.

Yeşilyurt, Gündüzbey, Konak… Yerinde Mi Dönüşecek Yoksa Taşınacak Mı? İşte Cevabı…

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yerinde dönüşüm projesine kentte büyük bir ilginin olduğunu kaydederek şu ana kadar kaç kişinin başvuru yaptığını söyledi.

30 BİN MALATYALI YERİNDE DÖNÜŞÜM İSTEDİ

Başkan Gürkan,  şu ana kadar yaklaşık olarak 30 bin kişinin yerinde dönüşüm istediğini kaydederek sözü Malatya’nın en büyük ilçesi Yeşilyurt’ta getirdi. Başkan Gürkan, merkez ilçe Yeşilyurt muhtarlarıyla yaptığı toplantıda Yeşilyurt, Gündüzbey, Barguzu, Çarmuzu, Yakınca, Konak için yerinde dönüşüme yeşil ışık yaktı.

Başkan Gürkan’ın konu hakkında açıklaması şöyle:

 “Malatya’da da yerinde dönüşüm talebi 30 bine yaklaştı. Vatandaşlarımız yerinde dönüşüm kapsamında 150 metrekarelik evler için ödenen 500 bin TL hibe 800 bin TL kredi rakamının yükseltilmesini bizlerden talep ettiler. Bu rakamın artırılması noktasında gayret göstereceğiz. İnşallah bu konuda da netice alırsak, yerinde dönüşümün şehrimizin geleceği açısından önemli olduğuna inanıyorum. İnşallah Yeşilyurt, Gündüzbey, Barguzu, Çarmuzu, Yakınca, Konak’ı bu çerçeve içerisinde bölgenin tarihi ve kültürel yapısını da koruyarak, yerinde dönüşümünü gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi. 

MALATYA SÖZ