YEŞİLYURT’TA MÜTEAHHİT AYNI! SİTE AYNI! BLOKLARIN HASAR DURUMU İSE FARKLI

Malatya Söz haberine göre ; Kahramanmaraş depremlerinde büyük hasar alan Malatya’da deprem her bölgeyi ayrı ayrı vurdu. Yeşilyurt ilçesinde yaklaşık olarak 50 bin binanın hasar aldığını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bazı sitelerde yer alan blokların farklı hasar aldığını kaydetti. Yeşilyurt’ta müteahhidi aynı olan aynı dönemlerde yapılan sitelerin hasar raporları farklı olan yapıların sayısı ise bir hayli fazla.

YEŞİLYURT’TA MÜTEAHHİT AYNI! SİTE AYNI! BLOKLARIN HASAR DURUMU İSE FARKLI

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri Malatya’nın yapı stokuna büyük hasar verdi. Malatya’da resmi rakamlara göre ağır hasar alan 36 bin bina hızla yıkılırken; orta hasarlı binalar da gerekli performans analiz raporunu beklemeye konuldu.

YEŞİLYURT’TA YAKLAŞIK 50 BİN BİNA HASAR ALDI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, orta hasarlı binalarla yaptığı açıklamada orta hasar alan yapıların güçlendirilme süreçlerinin yürütülmesi noktasında çalışmaların tamamlandığını söyledi. Çınar, Yeşilyurt’ta yaklaşık 50 bin hasarlı bina olduğunu kaydederek, bunlar içinden orta hasarlı binalar için güçlendirme çalışmalarının performans analiz rapor sonuçlarına göre yapılacağını söyledi.

“ANALİZ SONUÇLARI BAŞIMIZ GÖZÜMÜZ ÜSTÜNE”

Çınar, depremin siteler üzerinde bıraktığı hasarı anlatırken ilginç bir detayı paylaştı. Yeşilyurt’ta aynı site içinde ağırorta ve hafif hasar alan bloklar olduğunu söyleyen Çınar, “Aynı site, aynı müteahhit, aynı dönemde yapmış. Böyle birçok yer var. Hatta bazılarının temeli de bir, girişleri sadece farklı. Vatandaşımızda haklı olarak biraz acele ediyor. Konteynerde yaşam gerçekten zor. Ama takdir edersiniz ki bir insanın emeği, birikimini kimse silip atamıyor. O yüzden analiz sonuçları ne çıkarsa başımız gözümüz üstüne ”dedi.

Böyle yapıların yaygın olduğunu belirten Çınar’ın açıklamasına göre bir sitede bloğun biri yıkılırken diğeri ilgili rapora göre güçlendirilip ya da yıkılacakken; diğer az hasar alan blokta tadilata girecek.