Yıldız iddialı konuştu: ‘Veli Ağbaba anketlerde birinci’

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Milletvekili Veli Ağbaba’nın anketlerde birinci çıktığını ifade ederek, “Veli Ağbaba ile büyükşehri kazanacağız” dedi.

Yıldız iddialı konuştu: ‘Veli Ağbaba anketlerde birinci’

Seçim hazırlıkları çerçevesinde daha önce “ Malatya adaylarımızı konuşacak” açıklamasını anımsatan Yıldız,“Öyle de oldu. Malatya’nın he köşesinde bugün Veli Ağbaba ve büyükşehir belediye başkan olması halinde şehre yapacağı katkılar konuşuluyor”

ifadelerine yer verdi.Yıldız, Milletvekili Veli Ağbaba’nın siyasete belediye meclis üyeliğiyle başladığını ifade ederek,“Türkiye’nin en genç belediye meclis üyesi olarak hizmet etti. 30 yıllık siyasi hayatı içerisinde şehrin hafızasına, yapılanlarla hakim. Şehirde yaptığı çalışmaların yanında deprem döneminde yaptığı çalışmalarla çalışkan bir milletvekili olarak kamuoyunda biliniyor ve seviliyor. Malatya milletvekili denildiğinde de akla hep Veli Ağbaba geliyor”

diye konuştu.

Büyük kurultay sonrasında Malatya kamuoyunda birçok isimle görüştüklerini kaydeden Yıldız, şunları söyledi:“Birçok isim üzerinde durduk ve çeşitli çalışmalar yaptık. Son yaptırdığımız anketle de Malatya büyükşehir belediyesini Veli Ağbaba ile kazandığımızı gördük. Diğer isimlerden daha yüksek oy alıyor. Her zaman Malatya için çalışan, Malatya’yı seven ve Malatya sevdalısı olan Veli Ağbaba’nın çok heyecanlı olduğunu gördüm. Belki de büyükşehri yönetebilmek Veli Ağbaba’nın en büyük hayallerinden biri. Geçmişte kendisine, “Bakanlık mı, büyükşehir mi?” diye sorulduğunda “Büyükşehri tercih ederim” demişti. Depremden sonra tüm Malatyalıların olduğu gibi Veli Ağbaba’nın da bu şehirle ilgili kaygıları artmıştı. Depremden sonra Malatya’yı ayağa kaldırmak için çalışkan, Malatya’nın hafızasını bilen, sorunları çözebilme yeteneğine sahip, her kesimle diyalog kurabilecek bir isme ihtiyaç var. O ismin Veli Ağbaba olduğunu gördük. Anketlerde birinci çıkınca Veli Ağbaba da gövdesini taşın altına koymayı kabul etti. En yüksek oy aldığı şehirde AKP’yi bitirmeye ve yeni bir belediyecilik anlayışıyla şehrimizi deprem sonrasında yeniden ayağa kaldırmaya Veli Ağbaba talip oldu.”

Ağbaba’nın Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı sürecinde Türkiye’deki CHP’li belediyelerin ve dünyadaki sosyal demokrat belediyelerin yaptığı uygulama ve geliştirdiği projelere hakim olduğunu dile getiren Yıldız, başarılı belediyecilik anlayışını Malatya’ya Veli Ağbaba’nın taşıyacağını belirtti.

Yıldız, Ağbaba’nın Malatya sevdalısı olduğunu ifade ederek“Malatya’ya sahiplik edecek, tüm Malatyalıların gönüllerine girmiş bir isim. Veli Ağbaba ile birlikte büyükşehri alacağız”

dedi.Yıldız, Veli Ağbaba’nın önümüzdeki günlerde Malatya’ya geleceğini ve bir karşılama programı düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.