YUSUF ÇOBAN BEYAZ LİSTENİN ADAYI MI?

CHP'de parti içinde başlayan değişim rüzgarı devam ediyor. Delege seçimleri 23 temmuz'da tamamlandı. Şimdi ilçe başkanlıkları seçimi başlıyor. Birkaç ilçede tek aday üzerine uzlaşma sağlanıyor gibi görünse de, İzmir'in bütün ilçelerinde çoklu adayların yarışacağı biliniyor. Çiğli de bunlardan biri. Burada da iki ekip yarışıyor.

YUSUF ÇOBAN BEYAZ LİSTENİN ADAYI MI?

 Beyaz listeye yön veren  Tuncay Özkan'a yakınlığı ile bilinen Utku Gümrükçü ve ekibini temsil ederken, Mavi liste ise CHP'de sadece bir kişinin değişimi ile bu işin çözülemeyeceğini, tabandan başlamak gerektiğini ve Kılıçdaroğlu'na destek vurgusu ile yoluna devam ediyor. Mavi'de aday olarak çıkan  Vezir Aslan, Nihat Gültekin, Haydar Ceylan, Erkan Akar ve Baransel Güler, Genel Başkana tam destek verdiklerini, değişime genel merkezden önce ilçede yıpranan ve millete sırtını dönen yönetimlerden başlamak gerektiği söylemini ön pilanda tutarken, Tuncay Özkan ekibi, yani beyaz listenin başını çeken Utku Gümrükçü ve ekibi ise, Tuncay Özkan'ın kurultayda elini güçlendirecek hamleler yapmak için uğraş veriyor. Çiğli'de kaybettiği delegasyonu nasıl, hangi aday ile telafi ederim derdinde. Mavi listeden geçen dönem aday olan şirin Akgül gibi  birkaç kişiye adaylık teklifi götürüldüğü idda ediliyor. Daha önce Çiğli'de meclis üyeliği yapan iş insanı Yusuf Çoban'a da ilçe başkanlığı teklifi yapıldığı kendisinden cevap beklendiği gelen haberler arasında.

Mavi listede 5 aday varken, Beyaz'dan henüz aday çıkmaması ise soru işaretleri oluşturuyor.   Beyaz liste, Mavi'den kimseyi aday konusunda ikna edemez ise Yusuf Çoban'dan gelecek habere göre sürpriz yapıp, Çiğli'de bir kadın aday çıkarabileceği de söylentiler arasında.